Skip links

Novosti Zadar

Interaktivna predstavljanja UX Lab Zadar

Interaktivna predstavljanja UX Laba Zadar, vol. 1

Prvo u nizu interaktivnih predstavljanja UX Lab-a Zadar namijenjeno je nastavnicima i istraživačima sa Sveučilišta u Zadru koji se žele upoznati sa sljedećim znanstveno-istraživačkim područjima i temama: interakcija čovjek – računalo, razvoj interaktivnih sustava (sadržaja, proizvoda i/ili sučelja), testiranje upotrebljivosti i pristupačnosti, te istraživanje korisničkog iskustva.

Otvorene prijave za sudjelovanje na Web Development Bootcampu, Zadar

Web Development Bootcamp usmjeren je na jačanje znanja i vještina za 21. stoljeće. Sudionici WDB Zadar će tijekom dva tjedna besplatne edukacije ovladati znanjima i vještinama iz područja web tehnologija, brendiranja, UX/UI dizajna, web dizajna, SEO-a, digitalnog marketinga i sl. Iskusni predavači će navedene teme predstaviti u okviru provedbe zamišljenog projektnog zadatka pod naslovom „OPG Digitalni vrt“– webshopa namijenjenog predstavljanju i prodaji lokalnih poljoprivrednih proizvoda. Najbolje učimo na temelju prethodnog iskustva i na stvarnim primjerima!

Kreativna budućnost Zadra

Radionicu “Kreativna budućnost Zadra” organiziraju Ustanova INOVAcija i Machina Game Dev Academy u sklopu „RI2integrate“ projekta, financiranog iz Programa transnacionalne suradnje Dunav 2014.-2020. 

My Smart City Hackathon i Konferencija

Prošli tjedan, od 11. do 13. listopada je održano prvo izdanje događaja koji je obuhvaćao hackathon i konferenciju pod nazivom My Smart City. Ovo događanje organizirano je u sklopu projekta CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment koji se provodi u sklopu Programa prekogranične suradnje Hrvatska – BiH – Crna Gora 2014.-2020. u suradnji Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRE NOVE s Gradom Zadrom, te partnerima iz BiH (Zaklada Intera, BIT d.o.o. Tuzla) te Crne Gore (Tehnopolis). Preko 30 predstavnika partnerskih gradova sudjelovalo je na ovom međunarodnom okupljanju.

Otvoren coworking prostor Code Hub Zadar

Coworking prostor Code Hub Zadar rezultat je suradnje i ulaganja Grada Zadra, Sveučilišta u Zadru i Agencije za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, kako bi se doprinijelo promociji i razvoju poduzetništva zasnovanog na inovacijama, znanju i novim tehnologijama te na drugim odgovarajućim projektima u području poslovnog povezivanja poduzetnika i obrazovanja.

Kreće uređenje prostora Code Huba Zadar

Radovi na uređenju prostora Code Huba u Zadru počinju polovicom ožujka. Coworking prostor Code Hub Zadar bit će smješten u prizemlju zgrade studentskog doma. Građevinski radovi i namještaj omogućit će uređenje i opremanje 94 m2 prostora namijenjenog različitim korisnicima.