Skip links

Code On Meetup #6: Umjetna inteligencija i napredna analitika u zdravstvu

Čak šesto okupljanje zajednice u sklopu Zadarskog LITa na rasporedu je u petak 3.9. u 20:00! Lokacija: Code Hub Zadar (Novi Kampus Sveučilišta, prizemlje Studentskog doma).

Registracija obvezna putem Meetup-a ili online obrasca dostupnog na adresi: http://bitly.com/codeonmeetup6

Gošća nam je Danielle Ralić, Hrvatica podrijetlom s Pašmana, rođena u Americi. Diplomirala je na Boston Collegeu – s dualnom diplomom iz Informacijskih sustava s fokusom na IT u zdravstvenoj njezi te financije.

U počecima karijere radila je u Deloitteu i ZS Associates. Tamo je dizajnirala i vodila implementaciju rješenja za klijente u segmentu farmaceutike i bolnica, s posebnim naglaskom na podatke i poslovnu inteligenciju. Uz to je kreirala i vodila nekoliko globalnih timova od 30+ ljudi.

Nakon rada u korporacijama, osnovala je Intrepid Analytics, tvrtku posvećenu poboljšanju zdravstvene njege kroz bolje razumijevanje bolesti, tretmana i zdravlja analizirajući kompleksne nestrukturirane podatke. Kao CEO zadužena je za tehničku i poslovnu strategiju tvrtke!

Nastavak takvog pristupa analizi podataka u zdravstvu jest Ancora.ai, platforma pogonjena umjetnom inteligencijom koja na brz i jednostavan ali inovativan način omogućava pronalazak idealnih kliničkih ispitivanja za pacijente.

Danielle će nam pričati o svom putu do osnivanja i razvoja tvrtke koja danas broji zaposlene u nekoliko europskih i američkih gradova, između ostalog, naravno – i Zadru, gdje ona sama voli provoditi vrijeme na relaciji otok Pašman – grad.

Ispričat će kako je raditi u naprednoj analitici vezanoj za zdravstvenu industriju, koje je sve izazove prošla, kako je skalirala tim, privukla investitore i odakle motivacija za otvaranjem ureda u Zadru, s obzirom na to da je rođena u Americi, a živi u Švicarskoj.

Čeka nas još jedna odlična priča koja svoje efekte ima na međunarodnoj razini a u kojoj Zadar ima svoju ulogu.

Vidimo se u petak 3.9. u 20:00!

Registracija obvezna putem Meetup-a ili online obrasca dostupnog na adresi: http://bitly.com/codeonmeetup6

Leave a comment