Skip links

NOVO IZDANJE CODE ON MEETUP-A: Cjeloživotno obrazovanje programeri stječu kroz formalne i neformalne izvore

Događanje je organizirala Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA, u sklopu projekta CODE, kroz kojeg je uređen i prostor u kojem je zanimljivi susret i održan.

Više od 50 okupljenih sa zanimanjem su slušali predavačicu Ivanu Bosnić, Zadranku sa zagrebačkom adresom, koja se kao docentica na  Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu bavi globalnim programskim inženjerstvom, primjenom e-učenja na obrazovanje u polju programskog inženjerstva, učenjem podržanim tehnologijom, otvorenim obrazovnim sadržajima i njihovom ponovnom uporabom, Web-tehnologijama te otvorenim sustavima. Na FER-u predaje više predmeta iz polja računarstva, uključujući i raspodijeljeni predmet „Distributed Software Development“ – zajednički predmet sveučilišta iz Hrvatske, Švedske i Italije. Vodi radionice o otvorenim sustavima, e-obrazovanju, obrazovnim sadržajima i sustavima za upravljanje učenjem. Uz to je voditeljica ekspertne skupine za otvorene obrazovne tehnologije i sadržaj u Hrvatskoj udruzi za otvorene sustave i Internet – HrOpen.

Publika, raznolika u dobi i programerskom iskustvu, odazvala se pozivu predavačice na diskusiju te su razmijenili iskustva o procesima učenja i stjecanja novih IT znanja. Premda i sama sveučilišna nastavnica, predavačica je prezentirala neformalne alate za učenje, jer svaki programer koji želi ići u korak s vremenom mora se obrazovati neprestano.

Dupkom ispunjen Code Hub Zadar jasan je znak kako je zadarska IT zajednica živa i aktivna, a potvrđeno je to i nedavno održanoj međunarodnoj konferenciji i hackathonu My Smart City, također u sklopu projekta CODE.

Projekt „CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment“ odobren je za financiranje u sklopu 1. poziva na dostavu projektnih prijedloga iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Glavni cilj projekta je unapređenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama. Ukupna vrijednost projekta je 883.555,54 eura. Uz Grad Zadar kao nositelja, projektni partneri ZADRI NOVOJ su još Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. iz Tuzle, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS iz Nikšića.

ZADRA NOVA, kao organizator ovog događanja najavljuje i skoro održavanje novog izdanja Code On Meetup-a.