Skip links

Code On Meetup #2: Mali grad, velike brojke – priča o uspjehu zadarskog Cognisma

Zadarsko LITo 2021. nastavlja se u četvrtak, 8. 7. 2021. u 20:30, s Code On Meetup-om posvećenom priči o uspjehu zadarske tehnološke tvrtke Cognism. Više o ovoj uspješnici saznat ćemo iz prve ruke od našeg sugrađanina Stjepana Buljata, suosnivača i direktora Cognisma. Pritom je novost to da se predavanje i druženje održava na novoj, iznimno atraktivnoj lokaciji na Poluotoku – predivnom atriju palače Cedulin, odmah do ureda Turističke zajednice grada Zadra.

Prijavni obrazac dostupan je na sljedećoj adresi: https://bit.ly/codeonmeetup

Iako je Zadar u globalnim okvirima malen grad, određene tvrtke i njihova rješenja postižu velike brojke na svjetskom tržištu, i to je činjenica. Cognism je jedna od takvih tvrtki, koja razvija iznimno kvalitetan B2B (business-to-business) proizvod koji tvrtkama diljem svijeta omogućuje idealno povezivanje klijenata korištenjem pametnih pristupa u obradi velike količine podataka. Kako oni sami kažu – pronalazak klijenata pretvaraju iz umjetnosti u znanost.

Danas zapošljavaju više od 200 osoba koje rade u Hrvatskoj, Makedoniji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, JAR-u i SAD-u i mogu se pohvaliti s dosadašnjim investicijama u iznosu preko 40 milijuna dolara. Iznimno ostvarenje koje se postiže samo ekstremnom posvečenošću, promišljanjem i pametnim potezima. A sve o tom, sigurni smo, izazovnom razvojnom putu tvrtke i o tome kako su došli do trenutnih brojki koje su više nego intrigantne, pogotovo u hrvatskom i zadarskom kontekstu, ispričat će nam Stjepan. 

Nakon predavanja slijedit će 15 minuta za pitanja sudionika, a nakon toga i opušteno druženje uz snackove i piće. Sve s ciljem da se zadarska poslovna, tehnološka i poduzetnička zajednica bolje upozna i razmijeni ideje!

Ovaj četvrtak 8. 7. 2021. u 20:30 – atrij palače Cedulin (od Mosta prema Trgu s desne strane, neposredno ureda Turističke zajednice grada Zadra) – pravo je mjesto za biti za sve koji žele doživjeti zadarsko ljeto na drugačiji način, čuti kvalitetne priče o uspjehu i upoznati nove ljude.

P.S. Organizator podsjeća da je broj sudionika ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama pa sve zainteresirane pozivamo da što prije PRIJAVE sudjelovanje na novom izdanju Code On Meetup-a koje se organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Leave a comment