Skip links

Interaktivne radionice UX Laba (vol. 3-4 i vol. 6-7): osnove dizajna i izrada korisničkog sučelja u Figmi

[Obvezna registracija na: https://bit.ly/uxlabzadar-figma]

Zasigurno ste u posljednje vrijeme puno puta naišli na kratice “UI” (eng. User Interface) i “UX” (eng. User eXperience)!? Ali koje su dodirne točke i razlike između dvaju pojmova?

Pojednostavljeno, UX ili dizajn korisničkog iskustva se odnosi na elemente koji dizajn čine korisnim i upotrebljivim u specifičnom kontekstu tijekom obavljanja određenih zadataka. S druge strane, UI ili dizajn sučelja predstavlja kombinaciju elemenata vizualne hijerarhije i sučelja (npr. struktura i raspored, boje, tipografija, senzorno iskustvo i sl.).

Da bismo bolje razumjeli razliku između vrhunskog i prosječnog dizajna potrebno je posvjestiti činjenicu da je dizajn sučelja (UI) tek jedan u nizu slojeva u procesu dizajniranja proizvoda i/ili usluga.

Stoga smo mi iz Laboratorija za interaktivne sustave i korisničko iskustvo Sveučilišta u Zadru (UX Lab Zadar) za vas pripremili niz od četiri interaktivne radionice posvećene osnovama dizajna i izradi korisničkih sučelja (UI) u Figmi kao jednom od danas najčešće korištenih dizajnerskih alata.

Radionicu će voditi Mateo Bukva, iskusni dizajner proizvoda iz tvrtke SofaScore, a predviđeno je ukupno 8h intenzivnih sati s naglaskom na praktičnoj primjeni novousvojenih dizajnerskih znanja i vještina potrebnih za rad u Figmi.

Radionice su podijeljene u četiri tematske cjeline kako slijede:

  • Vol. 3: Uvod i osnovna načela vizualnog dizajna (17. 2. u 16:30)
  • Vol. 4: Uvod u Figmu (17. 2. u 18:00)
  • Vol. 5: Atomic design / Izrada kostura (18. 2. u 16:30)
  • Vol. 6: Kreiranje korisničkog iskustva (UX) / Prototipiranje / Priprema dizajna za razvoj (18. 2. u 18:00)

Broj sudionika na radionicama je ograničen zbog kapaciteta prostorije na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru. Molimo sve zainteresirane da se obvezno registriraju putem sljedećeg obrasca:
https://bit.ly/uxlabzadar-figma

Leave a comment