Skip links

Održane edukacije „Potporne institucije za razvoj startup-a“

Prva tema edukacija bila je usmjerena na razvoj projektne ideje, ciljeva i strategije po design thinking metodi. Sudionici su na radionici učili o vođenju timova, razvoju suradnje i dizajniranju kreativnih rješenja, a kroz zajednički rad na primjeru razvoja i razrade ideje, projekta i poslovnog plana stekli vještine razumijevanja šireg konteksta suvremenog poslovanja današnjih poduzetnika.

Druga tema edukacija obuhvatila je cjelokupan proces razvojnih i tehnoloških faza startup poduzeća te identificiranje svih dostupnih izvora financiranja. Sudionici su na realnim primjerima učili o stvaraju uspješnih poduzetničkih okruženja koje pružaju sustavnu podršku razvoju inovativnih projekata od ideje do njene realizacije i tržišne održivosti kao krajnjeg cilja.

Unutar treće teme, sudionicima su predstavljeni primjeri iz prakse uspješnog korištenja digitalnog marketinga, u svrhu razumijevanja učinkovitih taktika digitalnog oglašavanja i prilagodbe sadržaja za relevantne društvene mreže. Analizirano je više primjera uzimajući u obzir veličinu poduzeća, od lokalnih startup tvrtki do velikih multinacionalnih kompanija koje rade na domaćim i stranim tržištima.

Podsjetimo, projekt „CODE – Cooperation for Development of Cross Border Business Environment“ odobren je za financiranje iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020. Glavni cilj projekta je unapređenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama. Ukupna vrijednost projekta je 883.555,54 eura. Uz Grad Zadar kao nositelja, projektni partneri Agenciji ZADRA NOVA su još Javno preduzeće „Biznis inovacije i tehnologije“ d.o.o. iz Tuzle, Zaklada za inovacijski i tehnološki razvitak INTERA iz Mostara te Inovaciono preduzetnički centar TEHNOPOLIS iz Nikšića.