Skip links

Coworking i digitalni nomadi u fokusu listopadske konferencije u Budvi

Već desetljećima se poslovna svakodnevnica u svijetu mijenja u skladu s trendovima pa se sve češće susrećemo s pojedincima koji svoje profesionalne obveze obavljaju neovisno o geografskoj lokaciji, a trend freelancera i digitalnih nomada sve je popularniji i u regiji. Pogodna geografska lokacija, gostoljubivost ljudi, ugodan poslovni ambijent, prekrasna priroda i turistički potencijali te odlična ponuda samo su neki od razloga koji privlače nove ciljne skupine u zemlje Zapadnog Balkana. Uočavajući važnost i potencijal privlačenja digitalnih nomada i freelancera, INTERA Tehnološki Park i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis zajednički organiziraju Cross border Coworking Conference!

U prvim danima jeseni, Budva će, zahvaljujući ovoj konferenciji, postati središte aktualnih razgovora i networkinga između regionalnih coworking menadžera, coworkera, digitalnih nomada i freelancera, ali i relevantnih organizacija i institucija koje zajednički mogu unaprijediti poslovno okruženje prekograničnog područja. Od ponedjeljka, 4.10. do srijede, 6.10.2021. godine na crnogorskom primorju će se okupiti regionalni i svjetski stručnjaci koji će se kroz niz predavanja i panel diskusija dotaknuti aktualnih tema i svojih iskustvom doprinijeti bolje shvaćanju ovog popularnog trenda. Na konferenciji će se razgovarati o konceptu i perspektivama digitalnih nomada, potencijalu zemalja Zapadnog Balkana, iskustvima digitalnih nomada koji su boravili u zemljama regije, kao i paketima koje će u narednom periodu ovoj ciljnoj skupiti pružiti coworking prostori koji čine mrežu Code Hub-ova u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru. Dvodnevna konferencija će se dotaknuti i regionalne coworking scene, utjecaja globalne pandemije na ovaj sektor, izazova s kojima su se susreli coworking menadžeri u proteklih 18 mjeseci, ali i prednosti rada na daljinu, kao i perspektiva razvoja novih coworking zajednica. 

Konferencija, o kojoj je više detalja moguće pronaći ovdje, bit će prilika za razmjenu iskustava, razgovor i umrežavanje, ali i druženje i zabavu kojim će se obilježiti završetak ljeta. Sudjelovanje na konferenciji će biti besplatno budući da je INTERA Tehnološki Park i Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis organiziraju kroz projekt 2CODEsufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Zato, regionalni coworking menadžeri, coworkeri, digitalni nomadi i drugi zainteresirani, zabilježite ove datume u svoj kalendar i budite spremni na tri dana učenja i druženja jer vam organizatori jamče odličnu zabavu, inspirativne priče i korisne savjete!

Leave a comment