Skip links

Razvijajmo svoje poduzetničke vještine od kuće

U danima kada većina nas radi od kuće uslijed mjera za suzbijanje globalne pandemije, internet nam je glavni izvor informacija i najvažniji alat za obavljanje svakodnevnih poslovnih aktivnosti. Već nekoliko dana i tim INTERA Tehnološkog Parka i Code Hub-a Mostar radi iz svojih kućnih ureda, a ovo vrijeme koristi za planiranje novih aktivnosti za period koji slijedi. Osluškujući i istražujući potrebe svojih korisnika, INTERA Tehnološki Park prikuplja informacije, izvore i alate koji mogu doprinijeti pristupu kvalitetnim sadržajima.

Naši dugogodišnji partneri iz Švicarskog poduzetničkog programa kroz svoju su mrežu kreirali nekoliko online sadržaja namijenjenih startup poduzećima i pojedincima koji rade na razvoju vlastitih poslovnih ideja ili vještina.

Webinar u organizaciji ICT HUB-a iz Srbije

Već u četvrtak, 26.3.2020. godine u 17h održat će se webinar How startups can adjust and win in the time of crisis? na kojem će se analizirati trenutno stanje ekonomije i dati preporuke startup poduzećima o najbolji načinima na koje mogu prebroditi nastalu krizu. Kroz razgovor s Milošem Matićem, svoje viđenje situacije će podijeliti Kenneth Lopez, osnivač i CEO Tekton Labs. Više detalja o sadržaju i načinu prijave svi zainteresirani mogu pronaći na linku.

Besplatni alati namijenjeni timovima

Christian Rangen, suosnivač Strategy Tools, s našim partnerima je podijelio nekoliko poveznica na kojima se mogu pronaći besplatni tečajevi na različite teme koje mogu olakšati poslovanje startup poduzećima i timovima. Kako se ponašati u vremenu globalne pandemije, polaznici mogu saznati kroz četiri modula tečaja Leading Through Industry Shifts, a kako osigurati preživljavanje startup poduzeća, svi oni mogu saznati kroz tečaj Startup Survival in Times of Crisis.

Besplatni tečajevi vezani uz inovativno poduzetništvo

U svijet inovativnog poduzetništva i ključnih savjeta vezanih za ovaj segment poslovanja u doba globalne pandemije, kroz dva besplatna tečaja namijenjena poduzetnicima i organizacijama koje pružaju podršku razvoju poduzetništva. O tečajevima, koji omogućavaju bolju pripremu pojedinaca za sve prilike tijekom, ali i nakon ove situacije, svi zainteresirani mogu pročitati ovdje.

Nije rijetkost da u ovom periodu, obrazovne institucije i različite organizacije pružaju podršku svojim korisnicima kroz korištenje različitih resursa. INTERA Tehnološki Park i Code Hub Mostar kontinuirano rade na pripremi aktivnosti koje će pronaći svoje mjesto u kalendaru čim to prilike dopuste. Do tada, stojimo na raspolaganju svim našim korisnicima pozivajući ih još jednom na odgovorno i solidarno ponašanje.