Skip links

International Coworking Day: Prilika da se informirate o uzbudljivoj jeseni u Code Hub-u Mostar

Sve se češće i na našim prostorima mogu pročitati vijesti o coworking konceptu kao novom globalnom trendu, a broj coworking prostora diljem svijeta svakodnevno raste. Sada je već svima poznato da u ovoj priči svoje mjesto od prošle godine ima i Mostar zahvaljujući Code Hub-u koji je INTERA Tehnološki Park otvorio kroz projekt CODE financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020. Upravo se u tome i krije poseban razlog za obilježavanje Međunarodnog dana coworking-a.

U petak, 9.8.2019. godine Code Hub Mostar otvorit će svoja vrata za sve posjetitelje koji se žele informirati o sadržajima koje ovaj prostor nudi svojim korisnicima, ali i široj javnosti. Od 8h do 16h osoblje Code Hub-a Mostar rado će odgovoriti na sva pitanja posjetitelja koji ovu priliku mogu iskoristiti kako bi čuli sve detalje o aktivnostima koje je INTERA Tehnološki Park pripremio za naredni period. A njih je uistinu puno!

Jesen će proteći u znaku promocije freelancing-a i coworking koncepta kroz projekt FREECO financiran od strane Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država. Kroz ovaj jednogodišnji projekt u Code Hub-u će se održati niz promotivnih događaja, od kojih će prvi već u rujnu sudionicima omogućiti upoznavanje sa svijetom freelancing-a, freelancing platformi i najtraženijih vještina. Korisna znanja iz svijeta digitalnog marketinga, razvoja web stranica i programiranja korisnici projekta će moći steći na višednevnim obukama koje će obilježiti ovu jesen i kraj godine. I prva polovica 2020. godine proći će u znaku ovog projekta zahvaljujući obukama iz područja fotografije, video editing-a, dropshipping-a, ali i pravima i obvezama freelancera te načinima za pokretanje vlastitog poduzeća. Kraj projekta će obilježiti konferencija na ovu aktualnu temu koja će na jednom mjestu okupiti iskusne freelancere i voditelje coworking prostora kako bi se dodatno promovirao ovaj koncept rada.

INTERA TP će ove godine u Code Hub-u Mostar obilježiti i Europski tjedan programiranja i to posebnim izdanjem Code On Meetup-a podržanim kroz program Meet and Code. Ovo izdanje meetup-a će se baviti temom Node.js-a, sve popularnije platforme koja omogućava korištenje jedinstvenog jezika između front-end i back-end-a te je idealna za razvoj real-time web aplikacija.

Svi zainteresirani, koji žele čuti više detalja o ovim događajima, ali i svim drugim sadržajima u coworking prostoru, mogu u petak u željenom terminu doći u prostorije Code Hub-a Mostar koji se nalazi u prizemlju zgrade Ledara na adresi Kardinala Stepinca bb. Naravno, kako bismo sve to učinili još i slađim, za sve njih ćemo pripremiti i kolače.