Skip links

Prezentacija aplikacije „Ne vjeruj na prvu“ u Code Hub-u Mostar

Pravovremena informacija često se pokazala presudnom za različite poslovne i životne uspjehe, poglavito kada je riječ o važnim odlukama. S druge strane, iako pravovremena, informacija može imati negativan učinak ukoliko nije točna. Kako bi se ukazalo na fenomen dezinformacija, u okviru projekta Europske unije izrađena je edukativna platforma i aplikacija „Ne vjeruj na prvu“ koja je u proteklom periodu predstavljena u Sarajevu i Banja Luci.

U petak, 16.8.2019. godine s početkom u 11h s funkcionalnostima platforme i aplikacije će se moći upoznati i svi oni koji dođu na predstavljanje koje će se održati u Code Hub-u Mostar. Ovom se aplikacijom šira javnost informira o dezinformacijama, a novinari, urednici i javne osobe se uključuju u raspravu o količini dezinformacija te opasnostima koje one sa sobom donose. Stavljen je naglasak na populaciju mlađu od 35 godina s obzirom na to da su upravo oni najizloženiji dezinformacijama zbog učestalog korištenja društvenih mreža.

Predstavljanje platforme i aplikacije prvi je korak prema izgradnji otpornosti organizacija i šire društvene zajednice u BiH na dezinformacije te sposobnosti prepoznavanja istih.