Skip links

Kako Code Hub Mostar privremeno zamijeniti kućnim uredom?

Već tjednima se neumorno prati situacija prouzrokovana virusom COVID-19 u našoj okolini i svijetu. Nadležne institucije svakodnevno izvještavaju o stanju i mjerama opreza pozivajući građane na odgovorno ponašanje i solidarnost. Sve više poslodavaca svojim je zaposlenicima sugeriralo rad od kuće digitalno transformirajući svoje poslovanje koliko god je to moguće. U skladu s uputama, i Code Hub Mostar je prije nekoliko dana zatvorio svoja vrata kako bi doprinio zaustavljanju širenja virusa i zaštitio svoje korisnike.

Tom odlukom korisnici su privremeno izgubili svoje mjesto za rad koje je bilo sastavni dio njihove dnevne rutine te doprinosilo njihovoj produktivnosti i ostvarivanju željenih rezultata. Oni će u narednom periodu svoje ciljeve morati ostvarivati od kuće, a mi vam donosimo nekoliko savjeta kako da uspješno zamijenite rad u Code Hub-u radom od kuće. Privremeno, naravno!

Uredite radni kutak

Iako se na prvu čini da je odlično imati mogućnost premještanja iz jedne prostorije u drugu, iz sjedećeg u ležeći položaj, to dugoročno najčešće ima negativne posljedice na produktivnost. Pokušajte u toplini doma urediti kutak koji će u narednom periodu postati vaš privremeni ured. Prisjetite se što imate u Code Hub-u, a da želite imati i u kućnom uredu. Stol, udobna stolica i dodatna oprema, koja vam može zatrebati, samo su neki od razloga zbog kojih inače koristite coworking prostor. Pronađite alternativu u svom domu, uredite radni kutak i pokušajte zadržati koncentraciju na potrebnoj razini.

Ustanite se ranije i ponašajte se kao da idete u Code Hub Mostar

Inače imate rutinu koja čini vaš dan produktivnim? Navijte alarm i ovih dana kao što to inače radite. Ustanite, doručkujte, popijte kavu i pripremite se za rad u onom vremenu u kojem to i inače činite u Code Hub-u. Iako vam se čini zanimljivo i opuštajuće raditi u pidžami, to vam može umanjiti koncentraciju. Odredite vrijeme kada i koliko ćete raditi te ne dopustite da vam druge stvari narušavaju radni ritam.

Postavite jasne granice i uklonite sve što vam oduzima vrijeme

Ne živite sami i to je jedan od razloga zbog kojih je Code Hub postao vaše idealno mjesto za rad? Ugodna i produktivna atmosfera je nešto na što smo posebno ponosni, a vi ovih dana morate u toplini svog doma pronaći upravo to. Upozorite ukućane da je boravak u vašem novom kućnom uredu uistinu namijenjen za efektivan rad te da se u tim trenucima ne možete posvetiti „usputnim“ razgovorima. Udaljite se od svega što vam može narušiti koncentraciju, ugasite televizor, navijte omiljenu laganu glazbu i prilagodite se novoj rutini.

Napravite plan

Ni radni dan u Code Hub-u ne bi trebao započeti bez jasnog plana, a pogotovo dani koje ćete provesti radeći kod kuće. Isplanirajte unaprijed dan, postavite zadatke i pritom iskoristite neki od korisnih online alata. Komunicirajte i dalje s kolegama i suradnicima, razgovarajte o napretku, ali i o svim preprekama na koje nailazite. Održavajte kontakt s prijateljima kako biste imali i opuštene trenutke. Spriječite da radni dan kod kuće pređe u neefiktivno ležanje ili sjedenje. Ali pripazite, i prekovremeni sati vam dugoročno mogu donijeti negativan učinak na ukupnu produktivnost.

Za kraj, pratite naše stranice!

Činjenica da su vrata Code Hub-a Mostar zatvorena nikako ne znači da članovi tima nisu na raspolaganju svim korisnicima. Putem već ustaljenih kanala interne komunikacije, svakodnevno smo dostupni za sva pitanja i savjete. Ne zaboravite da smo i mi uredili svoje radne kutke u toplini naših domova i da svakodnevnim planiranjem pripremamo zanimljive skorašnje aktivnosti. Kada to prilike budu dozvoljavale, iznenadit ćemo vas meetupima, radionicama, prezentacijama, ali i nagradnim igrama. Pitate se gdje je tu uobičajeni rad? Ne brinite, u svemu tome i dalje ćemo ostati vaše idealno mjesto za razvoj ideja i rad na različitim projektima.