Skip links

Fenomenalno treće izdanje Fuckup Nights-a Mostar ponovno napunilo Code Hub Mostar

Ugodno proljetno poslijepodne i večer petka, 17.5.2019. godine poslužilo je kao idealno vrijeme za okupljanje više od 70 osoba koje su se u Code Hub Mostar došle zabaviti uz priče o tuđim, ali i slaviti i preispitivati vlastite neuspjehe. Bila je to večer u kojoj je INTERA Tehnološki Park organizirao treće mostarsko izdanje globalnog pokreta Fuckup Nights koji već godinama puni različite prostore u više od 300 gradova svijeta. U rekordnom roku, odmah nakon otvaranja prijava, popunili su se kapaciteti prvog coworking prostora u središtu Mostara pa se i tu večer tražila stolica više.

Treće izdanje ovog događaja otvorio je Boris Čerkuč koji je ovu večer imao dvije uloge – onu moderatora i onu govornika. Do kasnih 20-ih se nadao da će završiti Fakultet strojarstva strpljivo objašnjavajući okolini da se i posao u radijskom eteru, koji je već tada obavljao, može smatrati stvarnim poslom. Da se u životu sve mora probati uvjerio se na svom poslovnom putu ističući da je, iako nikada, prema očekivanjima društva, nije trebao biti ovo što danas jeste, sretan čovjek.

Kroz deset fotografija svoju priču je ispričala i Marija Vukoja koja na neuspjehe uvijek gleda kao na životne lekcije, a smatra da su je upravo loše odluke dovele do onoga što danas jeste.

U svojih sedam minuta ispričala je priču o ugostiteljskom objektu Hajdučke vrleti te OffRoad klubu Herceg ProTeam, a nakon nje svi su prisutni imali priliku čuti gosta iz Zagreba – gastro blogera Domagoja Jakopovića koji je svima poznatiji kao Ribafish. On se dotaknuo deset svojih neuspjeha kojima je nasmijao sve prisutne. Započevši priču o neuspješnom studiranju Agronomskog fakulteta, nastavljajući je bez zadrške ističući greške učinjene na početku jednako neuspješne karijere profesora geografije, prisutnima je ispričao i neugodno pojavljavanje na regionalnom kvizu Potjera, ali i kako je u Kambodži naučio da živi žohari ipak nisu specijalitet za jesti.

Treće izdanje Fuckup Nights-a Mostar posebnim je učinila i ekipa koja stoji iza Facebook stranice Ters koja se odličnim videom na kritički i zabavan način osvrnula na mostarski mentalitet, a nije poštedjela ni ostale govornike ovog događaja.

INTERA Tehnološki Park ovo je izdanje organizirao u suradnji sa SPARK-om te uz podršku portala Bljesak.info i Gastro Pub-a Gonzales.