Skip links

Jubilarno deseto izdanje Code On Meetup-a posvećeno blockchain tehnologiji

Blockchain je pojam koji se već nekoliko godina pojavljuje u svijetu tehnologije i financija, ali često ili pogrešno interpretiran ili gotovo neshvaćen. Istraživanje o blockchain tehnologiji često završi prikupljanjem velike količine podataka i nailaženjem na visoku razinu kompleksnosti.

Kako bi svim svojim korisnicima i široj javnosti približio ovu tehnologiju, INTERA Tehnološki Park organizira Code On Meetup Vol. 10: Blockchain i FinTech revolucija u Code Hub-u Mostar. Na jubilarnom izdanju ovog meetup-a u ponedjeljak, 6.5.2019. godine u 18h razgovarat će se o razvoju tehnologije koja je dovela do unapređenja sustava financija te o izazovima koji su stavljeni pred financijske institucije diljem svijeta.

Na jednostavan i razumljiv način sve prisutne u ovaj svijet će uvesti Ana Nives Radović, crnogorska financijska analitičarka i predavačica iz FinTech područja. Međutim, ona je daleko od uobičajene magistrice ekonomije – ona je predavačica na TEDx konferenciji, direktorica Turističke organizacije općine Kotor te slikarica koja svu zaradu od prodaje slika donira u humanitarne svrhe. Prva je zagovornica blockchain tehnologije u Crnoj Gori, a 2016. inicirala je ideju konverzije Hilton Honors bodova tog hotelskog lanca u digitalni novac.

Svi zainteresirani svoje sudjelovanje mogu potvrditi na linku te u ponedjeljak doći u Code Hub Mostar koji se nalazi u prizemlju zgrade Ledara na adresi Kardinala Stepinca bb.