Skip links

Otvoren Code Hub u BIT Centru u Tuzli

U prostorijama BIT Centra u Tuzli otvoren je Code Hub Tuzla, kao još jedan coworking prostor u okviru projekta CODE (Cooperation for Development of Business Evironment), čime je proširena mreža Code Hub coworking prostora u regiji. Naime, Code Hub Tuzla je sastavni dio mreže coworking prostora koji se nalaze u Zadru, Mostaru i Nikšiću. Projekt je financiran iz Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.-2020.

Otvorenje je obilježeno organiziranjem Dana otvorenih vrata za sve zainteresirane pa su istom nazočili partneri projekta CODE, poslovni partneri BIT Centra Tuzla, studenti i predstavnici fakulteta, IT zajednice i lokalnih poduzeća iz Tuzle.

Code Hub Tuzla je kao moderno uređen i opremljen prostor idealno mjesto za sve timove i pojedince s poslovnim idejama, startup-e, IT poduzeća i stručnjake, ali i studente, freelancere, digitalne nomade i turiste koji u trenutku prolaska kroz grad imaju potrebu za radnim mjestom. Svi korisnici ovog prostora na raspolaganju imaju radno mjesto, dodatnu opremu, prostorije za razgovore i pozive, salu za sastanke i kuhinju. Uz to, omogućen im je i pristup mreži Code Hub coworking prostora te mnoštvu kontakata, ali i različitim meetup-ovima, edukacijama i programima mentorske podrške.