Skip links

CODE Hub Nikšić: U četvrtak u Tehnopolisu svečano otvaranje prvog coworking prostora u Nikšiću

Zvaničan početak događaja je u 17 časova, a obratiće se: ministarka nauke dr Sanja Damjanović, predsjednik Opštine Nikšić Veselin Grbović i izvršni direktor IPC Tehnopolis Ratko Bataković. Osim toga, biće upriličena i predavanja predstavnika startapa BeeAnd.Me – Elme Hot i Alije Dervića, te predavanje Janka Burgara o maloj visokotehnološkoj kompaniji iz Slovenije.

Zvanično otvaranje coworking prostora planirano je nakon 18 časova, poslije čega će uslijediti više meetup-ova na temu startapova i tehnoloških preduzeća i svečani koktel.

CODE Hub Nikšić je mjesto gdje će, za početak, 30 odabranih kandidata narednih godinu i po imati priliku da razvijaju svoje ideje. Osim osnovnih uslova za rad, ovaj prostor će korisnicima pružati i mogućnosti za korišćenje sala za sastanke, kuhinje i prostora za relaksaciju.

Čitava priča rezultat je projekta “CODE – Cooperation for Development of Cross-Border Business Environment” koji je finansiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BH-MNE 2014-2020. Pored Tehnopolisa na realizaciji identičnih coworking prostora rade i partneri iz Zadra, Mostara i Tuzle. CODE Hub Nikšić će prije svega biti namijenjen timovima s poslovnim idejama, startup-ovima, IT preduzećima i stručnjacima, ali i pojedincima, studentima, freelancerima, digitalnim nomadima i turistima.

“CODE Hub Nikšić je zamišljen kao mjesto gdje će se generisati i razvijati inovativne ideje, a istovremeno stvarati međusobna saradnja različitih sektora. Sam prostor će, po ugledu na globalno poznate coworking prostore, pored mjesta za rad imati i propratne sadržaje kao što su prostori za odmor i rekreaciju i kuhinju koji će biti dostupni korisnicima”, rekao je menadžer za projektne aktivnosti i razvoj preduzetništva IPC Tehnopolis, Aleksandar Janičić.