Skip links

Utjecaj globalne pandemije na korisnike Code Hub-a Mostar

U tijeku je treći tjedan otkad je Code Hub Mostar privremeno zatvorio svoja vrata uslijed uputa nadležnih institucija i mjera za suzbijanje epidemiološke situacije prouzrokovane širenjem, svima poznatog, koronavirusa. Od ponedjeljka, 16.3.2020. godine i tim Code Hub-a Mostar radi od kuće doprinoseći na taj način brizi za svoje korisnike i širu javnost. Kako bi se dodatno informirao o potrebama svojih korisnika u ovom neosporno neizvjesnom periodu, tim Code Hub-a proveo je kratko online istraživanje među njima te svoje aktivnosti prilagodio i njihovim odgovorima.

Utjecaj epidemiološke situacije na korisnike Code Hub-a Mostar

U anonimnom istraživanju su sudjelovali korisnici i korisnice različitih dobnih skupina, ali i različitih statusa – studenti, freelanceri, poduzetnici, zaposlenici poduzeća i drugi. Istraživanje je obuhvatilo korisnike koji Code Hub Mostar koriste svakodnevno, ali i one koji to čine nekoliko puta na tjednoj i mjesečnoj razini ili po potrebi. Kroz set pitanja iskreno su potvrdili da trenutna epidemiološka situacija negativno utječe na njihovo poslovanje (39%), a da rad od kuće umanjuje njihovu produktivnost (30%). Posebno negativan utjecaj se vidi kroz otkazivanje ili odgodu postojećih projekata (83%), ali i budućih angažmana naših korisnika (39%).

Što činimo za naše korisnike?

Kroz online istraživanje željeli smo saznati i više detalja o  najvećim izazovima s kojima se naši korisnici susreću u novonastaloj situaciji. Većina korisnika se osvrnula na nedostatak koncentracije, umanjenu produktivnost, vlastitu neorganiziranost ili manjak motivacije. Za sve njih smo prije nekoliko tjedana pripremili nekoliko ključnih savjeta koji im mogu pomoći prilikom privremene zamjene našeg coworking prostora kućnim uredom. Onima, koji su istaknuli potrebu za dodatnim edukacijama i predavanjima, redovito na našoj web stranici donosimo popis korisnih tečajeva i webinara, a pripremamo i prvo online izdanje našeg Code On Meetup-a. Za one, koji su iskazali želju da u Code Hub-u Mostar organiziramo nova izdanja meetup-a, Fuckup Nights-a Mostar ili različitih radionica i treninga čim to prilike dopuste, pripremamo i takve sadržaje nadajući se da će uskoro moći pronaći fiksne datume u našem kalendaru.

Vidimo se uskoro!

Istraživanje nam je pokazalo da se većina korisnika u naš prostor vraća zbog radne atmosfere i zajednice, a to nas čini iznimno sretnima i ponosnima. Time su nam naši korisnici još jednom potvrdili da naš prostor ne čine samo radni stolovi i stolice, nego i svi dodatni sadržaji kojima želimo doprinijeti njihovu osobnom i profesionalnom razvoju. Upravo im zato ponovno obećavamo da ćemo nastaviti truditi se biti idealno mjesto za njihov rad, a do ponovnog susreta u našim prostorijama im stojimo na raspolaganju za sve savjete, informacije i odgovore na njihova pitanja.