Skip links

Najava: „Coworking & Coliving konferencija Jugoistočne Evrope“ ove godine u Beogradu

Nakon brojnih gradova Zapadne Evrope kao što su Berlin, Pariz, Barselona, Lisabon, Milano, Brisel, Amsterdam i Dablin, Beograd je domaćin ovogodišnje konferencije posvećene savremenom svjetskom „coworking & coliving” konceptu poslovanja. Međunarodna konferencija pod nazivom „Coworking & Coliving Conference Southeast Europe” biće održana od 9. do 11. oktobra u Beogradu (Kombank dvorana) i Mokrinu (Mokrin House), a okupiće više od 300 učesnika iz cijelog svijeta.

Dio ovog događaja će biti Code Hub mreža, odnosno coworking prostori otvoreni u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru, a predstavnik CODE Hub-a Nikšić i menadžer za upravljanje projektima i razvoj preduzetništva u IPC Tehnopolis, Aleksandar Janičić, biće jedan od panelista. On će svoja dosadašnja iskustva podijeliti sa prisutnima, ali i razmijeniti znanja kroz razgovore sa akterima ove konferencije. Dodatno, ova prilika će biti iskorišćena za prezentaciju aktivnosti i dodatno umrežavanje sa sličnim inicijativama.

Konferencija će prva dva dana biti održana u Kombank dvorani, a trećeg dana gosti iz inostranstva i Srbije program nastavljaju u „Mokrin House“-u koji je uz Coworking zajednicu Srbije suorganizator ovog događaja. Aktualne teme poput samozapošljavanja, freelance-inga, rada na daljinu, digitalnih nomada, inovacija i startup-ova biće vodeće u brojnim panel diskusijama i radionicama.

Miroslav Mijatov, glavni organizator konferencije i osnivač prvog coworking prostora u Srbiji „Smart Office“, objasnio je da je coworking & coliving koncept savremeni oblik poslovanja koji mijenja svjetsku ekonomiju, razvija novi oblik međuljudskih odnosa, podstiče saradnju i umrežavanje, kreativnost i razmjenu ideja. Osim toga, povećava inovacije, razvija preduzetništvo, povećava zaposlenost, razvija zajednicu otvorenu za razmjenu ideja, saradnju i spremnost na promjene. Takođe, činjenica je da su coworking prostori već godinama domaćini milionima freelancera, preduzetnika i digitalnih nomada širom svijeta, a sve češće i pojedinim korporacijama koje odlučuju da usvoje ovaj koncept, jer provjereno podstiče kreativnost i timski duh njihovih zaposlenih.

Svi zainteresovani mogu pronaći više informacija o konferenciji na zvaničnom sajtu www.cccsee.com, na kojem se nalazi i prijavni obrazac pomoću kojeg će obezbijediti svoje mjesto na vrijeme.