Skip links

Code Hub Mostar: Prva tri mjeseca rada

Prije nešto više od šest mjeseci u, do tada, već dugo nekorišten prostor ušli su prvi eksperti koji su prostor u jednoj od najpoznatijih mostarskih zgrada trebali pretvoriti u prvi coworking prostor u središtu Mostara. Tri mjeseca poslije kupovali su se posljednji detalji kako bi prostor, koji se prostire na više od 130 kvadratnih metara, postao idealan za sve timove s poslovnim idejama, startupe, IT poduzeća i stručnjake, ali i pojedince, studente, freelancere, digitalne nomade i turiste. Prije točno tri mjeseca, na današnji dan, za sve njih smo otvorili vrata na Code On Meetup-u Vol. 1 i od tada do danas stvaramo sadržaj i uvjete potrebne za razvoj i uspjeh naših korisnika, a sve to činimo kroz projekt CODE financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.

Do sada se za korištenje našeg prostora prijavilo gotovo 80 osoba koje su prepoznale ugodnu radnu atmosferu i mogućnosti umrežavanja koje su jedne od temeljnih karakteristika Code Hub-a Mostar. Uz njih je našu priču upotpunilo više od 200 sudionika različitih događaja. Već u prvom mjesecu postojanja ugostili smo studente iz svih dijelova Bosne i Hercegovine na UniCredit Case Competition Eventu, ali i studente Ekonomskog Fakulteta Sveučilišta u Mostaru kojima je osoblje INTERA Tehnološkog Parka održalo predavanje o projektnom menadžmentu i razvoju poslovnog modela. Na Code On Meetup-u Vol. 2 sudionici su se informirali o javnom natječaju za grant sredstva FMRPO-a, a peti mjesec je obilježilo finale hackathona „Zajedno postižemo više“ u organizaciji INTERA Tehnološkog Parka, ali i Code On Meetup Vol. 3 na kojem je Brett Hill iz udruge Dayton Inspires održao inspirativno predavanje o značaju angažmana mladih ljudi u radu društvene zajednice. Dobrodošlicu ljetu smo poželjeli prvom filmskom večeri u našem prostoru koju smo organizirali u suradnji s Mostar Summer Youth Programme, ali i četvrtim Code On Meetup-om na kojem su sudionici učili kako pravilno reagirati u konfliktnim situacijama. U međuvremenu smo nekoliko puta bili domaćini različitih edukacija za studente, profesore, ali i članice IT klastera Mostar Software City.

Da bismo nastavili istim tempom i u budućnosti, već smo dogovorili nekoliko značajnih suradnji tako da u pripremi imamo nove Code On Meetup-e, drugi Code Movie Night, ali i neke nove projekte koje ostavljamo za jesen. Dovoljno je da kažemo da smo postali dijelom Coding Contest-a, najvećeg online natjecanja u programiranju.

Zvuči dobro, zar ne? A tek smo počeli.