Skip links

Održan radni doručak projektnog upravljačkog tima u sklopu projekta CODE

Ispred Tehnopolisa sastanku su prisustvovali Aleksandar Janičić, menadžer za upravljanje projektnim aktivnostima i unapređenje preduzetništva, Đorđije Brkuljan, menadžer za upravljanje projektnim aktivnostima i unapređenje preduzetništva, i asistentkinja na projektnim aktivnostima, Miljana Peković. Osim predstavnika Tehnopolisa, sastanku su prisustvovali i predstavnici Agencije za razvoj Zadarske Županije – ZADRA NOVA, Zaklade za inovacijski i tehnološki razvitak – INTERA i Javnog preduzeća “Biznis inovacije i tehnologije” d.o.o. Tuzla.

Tokom sastanka bilo je više riječi o aktivnostima koje slijede u projektu: Hakaton u Zadru početkom oktobra, priprema coworking prostora u Zadru i Tuzli, nastavak CODE projekta i formiranje regionalne mreže CODE Hub-ova čiji nosilac će biti Tehnopolis, te planiranje zajedničkog odlaska na Coworking Europe u Amsterdamu u novembru mjesecu, a kom su prošle godine u Dablinu prisustvovali Tehnopolis i Intera TP.

Projekat CODE je podržan kroz Interreg IPA Cross-border Cooperation Programme Croatia-Bosnia and Herzegovina-Montenegro 2014-2020, a u cilju poboljšanja poslovne infrastrukture i usluga za podršku inovacijama i aktivnosti klastera, te poboljšanja start-up okruženja u pograničnom području.