Skip links

QA testing tema novog besplatnog treninga u INTERA TP-u

Broj web stranica, kao i broj web, mobilnih i desktop aplikacija svakako se povećava, a iza njih, osim odličnh dizajnera i programera, stoje i ljudi koji su svoje vrijeme posvetili testiranju istih i pronalasku eventualnih grešaka. Postoje statistike koje govore da se čak 40% vremena i rada uloženog u razvoj nekog softvera odnosi na proces testiranja u koji su uključeni programeri, testeri i sami korisnici.

QA tester sve je popularnije zanimanje, a njegov zadatak je jasan – utvrditi ispravnost softvera u svakoj fazi razvoja, uključujući i dizajn i samo kodiranje. Znanja potrebna za uspješno izvršavanje zadataka mogu se steći na novoj besplatnoj obuci u INTERA Tehnološkom Parku. Intenzivna interaktivna radionica održat će se u subotu, 19.2.2022. godine, a na njoj će s polaznicima svoje znanje i iskustvo podijeliti Almir Rekanović, QA Engineer koji posljednjih godina radi za poduzeće Symphony.

Praktična jednodnevna radionica će polaznicima pružiti znanje o QA-u te ih upoznati s QA procesima. Kroz mini projekt na radionici polaznici će se upoznati s test scenarijima, test planom, testovima, bugovima i drugim pojmovima ključnim za ovo zanimanje. Radionica je namijenjena studentima i nezaposlenima, a predznanje iz područja programiranja nije potrebno. Broj sudionika je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama, ali i s ciljem zadržavanja kvalitete obuke.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na linku do popunjenja slobodnih mjesta, a najkasnije do utorka, 15.2.2022. godine. Nakon zaprimanja dovoljnog broja prijava polaznika, koji zadovoljavaju spomenute kriterije o statusu studenata ili nezaposlenih, kreirat će se rezervna lista s kandidatima koji će priliku za sudjelovanje dobiti u slučaju odustajanja nekog od polaznika. Sudjelovanje na obuci je besplatno budući da je INTERA Tehnološki Park organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. INTERA Tehnološki Park za sve sudionike će osigurati taxi prijevoz iz središta grada do prostorija u kojima će se održati radionica.

Leave a comment