Skip links

Gotovo 200 prijavljenih na Cross Border Coworking Conference

Gotovo 200 prijavljenih na Cross Border Coworking Conference, koju organiziraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnolopolis i INTERA Tehnološki Park kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, potvrda je kvalitete programa i važnosti tematike kojoj će konferencija biti posvećena.

Lokalni, regionalni i svjetski stručnjaci tijekom dva dana programa će razmjenjivati iskustva i razgovarati o potencijalima zemalja regije kada je riječ o privlačenju digitalnih nomada i razvoju coworking scene. Neformalnim druženjima konferencija će doprinijeti umrežavanju ključnih aktera u regiji – coworking menadžera, coworkera, digitalnih nomada, freelancera, predstavnika poduzeća i javne uprave, ali i svih onih koji mogu odigrati značajnu ulogu u promociji zemalja Zapadnog Balkana kao odredišta privlačnih digitalnim nomadima, iznimno zanimljivoj ciljnoj skupini. Kroz interaktivne panel diskusije i zanimljiva predavanja iskusnih govornika konferencija će doprinijeti jačanju coworking scene u regiji te stvaranju temelja za razmjenu iskustava i zajednički pristup iznimno aktualnoj temi u svim državama regije.

Posebno nam je zadovoljstvo što će se na otvaranju konferencije u utorak, 5.10.2021. godine, pored Aleksandra Janičića, menadžera projekta 2CODE, koji će dati kratak uvod u nastojanja projektnih partnera da kroz svoje aktivnosti kontinuirano unapređuju poslovno okruženje u regiji, Tamare Kojić, moderatorice konferencije, koja će predstaviti paneliste, teme i kompletan program konferencije, obratiti i gospodin Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije. Program konferencije obuhvaća razgovore o konceptu i perspektivama digitalnih nomada, potencijalu zemalja Zapadnog Balkana, iskustvima digitalnih nomada koji su boravili u zemljama regije, kao i paketima koje će u narednom periodu ovoj ciljnoj skupiti pružiti coworking prostori koji čine mrežu Code Hub-ova u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru. Drugog dana konferencije, u srijedu, 6.10.2021. godine, govornici će se dotaknuti i regionalne coworking scene, utjecaja globalne pandemije na ovaj sektor, izazova s kojima su se susreli coworking menadžeri u proteklih 18 mjeseci, ali i prednosti rada na daljinu, kao i perspektiva razvoja novih coworking zajednica. Konferenciji će u ponedjeljak, 4.10.2021. godine prethoditi i koktel zabava koja će biti izvrsna prilika za druženje i upoznavanje svih sudionika.

Detaljan program konferencije moguće je pronaći na linku, a sve prijavljene zasigurno očekuju tri dana bogatog programa, zanimljivih razgovora i ostvarivanja kontakata.

Medijski pokrovitelji konferencije su Bljesak, Dnevne novine Dan, Dnevni avaz, Klix, My Guide Montenegro, Nezavisne novine, Večernji list i Vijesti.

Leave a comment