Skip links

Dugoočekivana mentorska platforma dostupna pojedincima, timovima i poduzećima

Radeći godinama s mladim ljudima i startup poduzećima INTERA Tehnološki Park spoznao je važnost dijeljenja informacija i savjeta. Kroz mentoriranje olakšati im izazove s kojima se suočavaju često se pokazalo kao jedan od najvažnijih resursa u stvaranju uspješnih poduzetničkih priča. I dok već godinama svojim korisnicima nudi različite programe za razvoj poslovnih ideja i profesionalnih karijera te niz edukacija na kojima mogu ojačati vlastite vještine i povezati se s vodećim stručnjacima iz nebrojenih područja, posljednjih godinu dana INTERA Tehnološki Park, zajedno sa svojim partnerima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, proveo je radeći na razvoju mentorske platforme.

Alat za pomoć postojećim i budućim poduzetnicima

Mentorska platforma, koju je moguće pronaći ovdje, okuplja vodeće stručnjake iz svijeta poduzetništva, menadžmenta, prava, software i web developmenta, grafičkog dizajna, marketinga, prodaje, financija i mnogih drugih područja u kojima se mladi ljudi na početku svojih karijera susreću s brojnim izazovima.

Imati alat koji na jednostavan i praktičan način povezuje mentore s dugogodišnjim iskustvom i mlade ljude s poslovnim idejama neprocjenjiv je resurs koji s ponosom stavljamo na raspolaganje pojedincima, timovima i poduzećima u regiji. Svoje iskustvo, kontakte i suradnje spojili smo, zajedno s našim partnerima, u vrijedan alat za jačanje regionalnog startup ekosustava, a sve zainteresirane pozivamo da već danas počnu koristiti prednosti koje im platforma donosi.“, priopćili su iz INTERA Tehnološkog Parka.

Jednostavna i praktična platforma kao početna točka uspješne suradnje

Korištenje platforme je vrlo jednostavno, dovoljno je da se svi zainteresirani pojedinci, timovi ili poduzeća besplatno registriraju na linku te na taj način dobiju pristup bazi regionalnih mentora. Jednostavnim pretraživanjem po potrebnoj kategoriji ili ekspertizi korisnici mogu pronaći stručnjaka koji im može odgovoriti na njihovo pitanje te ga kontaktirati kroz platformu u skladu s njegovom dostupnošću. Kroz personaliziran pristup i zajednički odabran kanal komunikacije mentori će korisnicima prenositi svoja znanja i iskustva pomažući im prebroditi prepreke na koje nailaze na svom profesionalnom putu.

Sve detalje o mentorskoj platformi moguće je pronaći na službenim stranicama INTERA Tehnološkog Parka i Code Hub-a Mostar. Krajem travnja mentorska platforma je predstavljena i na promotivnom događaju u Tuzli, a sljedećih nekoliko mjeseci bit će rezervirano i za susrete s mentorima u Mostaru, Zadru i Nikšiću gdje će svi zainteresirani čuti prednosti koje sa sobom nosi mentoriranje, kako za startup-e, tako i za mentore.

Mentorska platforma razvijena je kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a koji zajednički implementiraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park, BIT Centar Tuzla, Grad Zadar i Sveučilište u Zadru čiji predstavnici stoje na raspolaganju za sve dodatne informacije o ovom alatu.

Leave a comment