Skip links

Novi Code On Meetup odgovara na pitanje: Zašto su u dizajnu detalji važni?

U svakodnevnom životu svaki pojedinac susreće se s detaljima koji ili prolaze neprimijećeno ili mu zadržavaju pažnju. Ulice kojima se kreće, prostorije u kojima boravi, prizori koje promatra sažeti su od detalja koji svako iskustvo čine jedinstvenim. Ni web stranice ili mobilne i desktop aplikacije nisu lišene važnosti detalja. Često upravo u njima leži razlog povratka korištenju neke od njih.

Prema djelu Don Normana, “The Design Of Everyday Things“, psihologija korisnika aplikacija svodi se na detalje. Kako inovacije dolaze do domaćih korisnika? Što je ono što im se sviđa? Što privlači, a što odbija korisnike? Na ova, ali i mnoga druga pitanja odgovorit će Code On Meetup Vol. 17: User Experience koji INTERA Tehnološki Park organizira u četvrtak, 17.9.2020. godine u 14h. Tradicionalno održavan u Code Hub-u Mostar, uslijed pogoršane epidemiološke situacije, i ovo izdanje Code On Meetup-a će se održati u online formi omogućavajući svim zainteresiranima sudjelovanje neovisno o njihovoj geografskoj lokaciji.

Tijekom dvosatnog događaja o UI/UX dizajnu općenito te primjerima dobrog i lošeg dizajna pričat će Mirna Martinović koja već godinama svoju karijeru gradi radeći kao UI/UX dizajner u lokalnom IT poduzeću, ali i kroz freelancing angažmane. Ona će svoja iskustva i znanja podijeliti kroz opušten razgovor, a svi sudionici će kroz Q&A sesiju imati priliku postaviti vlastita pitanja i dobiti odgovor iz prve ruke. Svi zainteresirani, koji se mogu prijaviti ovdje, nakon meetup-a će dobiti i kratki elektronski materijal koji će im dati dodatni uvid u svijet UI/UX dizajna, ali i olakšati im sljedeće korake u razvoju karijere.

Ovo izdanje Code On Meetup-a se organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije uz dodatnu podršku AP, Haus des Stiftens gGmbH i TechSoup Europe kroz inicijativu Meet and Code.