Skip links

U Novu godinu Code Hub Mostar ulazi s novim pogodnostima

Otvoren prije 20 mjeseci, Code Hub Mostar predstavljao je novitet u gradu, ali i izazov za čitav tim koji stoji iza ovog coworking prostora. Od svog otvorenja ovaj prostor privlači korisnike različitih profila trudeći se pružiti im sve što im je potrebno za dobru radnu atmosferu. Osluškivati njihove potrebe, komentare i sugestije pokazalo se ključnim za stvaranje dodatnog, kvalitetnog i zanimljivog sadržaja, ali i za unapređenje postojećih kapaciteta.

Povećati funkcionalnost prostora te svojim korisnicima pružiti dodatne pogodnosti cilj je koji je tim INTERA Tehnološkog Parka postavio sebi prije nekoliko mjeseci. Upravo je taj cilj ostvaren prije nekoliko dana kada je Code Hub Mostar obogaćen novitetima koji će zasigurno učiniti ovaj prostor još praktičnijim za sve korisnike. Dodatni radni stolovi i ergonomske stolice bit će na raspolaganju svim korisnicima kojima će, na ovaj način, biti još ugodnije provoditi radni dan u Code Hub-u Mostar, a besplatno će moći koristiti i svu prateću dodatnu opremu, poput monitora, tipkovnica i miševa. Sitni detalji poput jedinstvenih punjača pod ključem za sve mobilne telefone omogućit će korisnicima opušteno provođenje svog radnog dana, a ojačani su kapaciteti prostora i za organizaciju događaja kroz nabavku dodatnih stolica kojima će se povećati fleksibilnost i olakšati pristup zanimljivim dodatnim sadržajima.

Kruna je ovo druge godine postojanja ovog coworking prostora koji je otvoren kroz projekt CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Savršen je ovo završetak godine u kojoj je ovaj prostor došao korak bliže svojim ciljevima, godine u kojoj se dokazao kao prostor idealan za okupljanje i rad predstavnika svih sektora, godine u kojoj se broj korisnika udvostručio, a u kojoj su se organizirali meetup-i, radionice, predavanja i nova izdanja globalno poznatih događaja, ali, prije svega, godine na koju će čitav tim biti ponosan.

Godinu su obilježili meetup-i na kojima se razgovaralo o svim aktualnim temama poput baza podataka, cyber sigurnosti, blockchain tehnologije, digitalnog marketinga, freelancinga i jednog od najpopularnijih programskih jezika JavaScript. Na meetup-ima su svoja znanja i iskustva prenosili domaći i svjetski stručnjaci koji su stvarali dodatnu vrijednost svih sadržaja. Dva fenomenalna izdanja globalnog pokreta Fuckup Nights okupila su umjetnike, poduzetnike, inovatore, blogere, voditelje i mnoge druge koji su na opušten način bez zadrške razgovarali o svojim neuspjesima. I ove je godine Code Hub ugostio studente lokalnih fakulteta, ali i različitih organizacija koje su održavale prezentacije vlastitih programa od kojih i korisnici mogu imati koristi. Kroz niz višednevnih radionica polaznici su jačali svoje kapacitete u području programiranja, digitalnog marketinga i dizajna, fotografije i video editinga, a imali su se priliku i zabavljati kroz specijalna izdanja Code Movie Nights-a posvećena japanskom animiranom filmu, ali i nekoliko neformalnih druženja uz zakusku i piće obilježavajući tako važne datume za INTERA Tehnološki Park i Code Hub Mostar.

Tim INTERA Tehnološkog Parka i Code Hub-a Mostar obvezuje se da će i sljedeću godinu učiniti jednako zanimljivom organizirajući nove radionice, meetup-e i okupljanja, ali implementirajući neke nove aktivnosti kroz neke nove projekte. Do tada, svim svojim dosadašnjim korisnicima, ali i svima onima koji će to tek postati, želimo sretne blagdane i uspješnu 2019. godinu!