Skip links

Sudionici International Exchange Programa okupili se u Code Hub-u Mostar

Iako se visoke temperature i sunčano vrijeme vikendom najčešće iskoriste kao odličan izgovor za bijeg na obalu, subota, 10.8.2019. godine u Code Hub-u Mostar bila je rezervirana za nešto drugačije druženje.

U coworking prostoru smještenom u središtu grada, u jutarnjim satima su se okupili studenti iz Mostara, Sarajeva i Banja Luke koji su u prethodne tri godine sudjelovali u međunarodnom programu razmjene studenata koji INTERA Tehnološki Park organizira u suradnji s institucijama Grad Dayton i Dayton Sister City Committee. Bila je ovo izvrsna prilika za upoznavanje dvije generacije studenata koji su kroz dva ciklusa razmjene gotovo tri tjedna proveli u Daytonu, jednom od najvećih gradova američke savezne države Ohio.

Na početku druženja studentima su se obratili Ana Bogdanović, predstavnica INTERA TP-a te Matt Joseph, Dayton City Commissioner, koji je i ovo ljeto iskoristio za posjetu gradu na Neretvi i jačanju veza između dvije države. U neformalnom razgovoru studenti su imali priliku prisjetiti se svojih iskustava, ali i značenja ovog programa za daljnji razvoj njihovih karijera.

U Daytonu sam bila prije dvije godine i pohađala preduzetničku akademiju, kao dio International Exchange Programa. Unaprijedila sam znanja iz oblasti biznis planiranja i startup-a te kroz praktican rad s izvrsnim predavačima imala priliku raditi na razvijanju poslovne ideje u biznis plan predstavljen potencijalnim investitorima. Izuzetno važna za mene bila je promjena mindset-a, načina razmisljanja – stekla sam dovoljno samopouzdanja, tako da pokretanje vlastitog biznisa za mene sada i nije nešto strano i daleko. Prijateljstva i poznanstva iz ovog programa su možda i najvrijednija stvar, zahvalna sam što sam imala priliku boraviti u tipičnom američkom domaćinstvu, zbližiti se sa svojom “foster” porodicom i drugim sjajnim ljudima, kako iz BiH, tako i iz SAD-a.“, istaknula je Edna Voloder, sudionica prvog ciklusa razmjene.

Stečena znanja i iskustva ovi će studenti nastaviti implementirati u svojim budućim projektima, a INTERA Tehnološki Park i Grad Dayton će se potruditi svojim kapacitetima dati svu potrebnu podršku za ostvarivanje njihovih poslovnih ciljeva.