Skip links

Započeo niz besplatnih obuka u okviru projekta CODE

Prvim dvodnevnim seminarom, koji se održao u četvrtak, 27.9. i petak, 28.9.2018. godine u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka, započeo je ciklus besplatnih seminara namijenjenih institucijama koje podržavaju razvoj malih i srednjih poduzeća u Bosni i Hercegovini.  Seminare organizira INTERA Tehnološki Park kroz projekt CODE fnanciran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020 s ciljem jačanja kapaciteta institucija čiji zaposlenici svoja znanja prenose mladim ljudima kako bi im olakšali prve korake u svijetu poduzetništva.

Tema prvog seminara, utvrđena u dogovoru s ciljnom skupinom obuka, obuhvatila je javni nastup i komunikacijske vještine. Tijekom prvog dana dvodnevnog interaktivnog seminara predstavnici institucija su imali priliku od stručnjaka u ovom području čuti korisne savjete za unapređenje vlastitog javnog nastupa, ali i naučiti korisne trikove za primjenu u području komunikacijskih vještina. Drugi dan seminara su obilježile praktične vježbe pred kamerom tijekom kojih su na vlastitim primjerima polaznici imali priliku naučiti važnost uspješnog prezentiranja svoga rada u javnosti. Sva stečena znanja predstavnici ovi institucija će u narednom periodu moći prenositi svojim korisnicima u izravnom kontaktu s njima te na taj način poboljšati mogućnosti za mlade ljude i startupe u regiji.

Kroz projekt CODE u nastavku se očekuju još dvije obuke čije će se tematike odrediti u skladu s potrebama institucija koje podržavaju razvoj malih i srednjih poduzeća.