Skip links

The Badger poručuje: Iz Crne Gore je moguće pozicionirati se na globalnom tržištu

Pored razgovora o tome kako je nastao i kako se razvijao startap The Badger, sa kojim izazovima su se suočavali na tom putu i na koji način su uspješno sproveli svoju kampanju na platformi Indiegogo, Darko je govorio i o startap sceni u našoj zemlji.

„Badger je startap koji je nastao u Americi, a koncept mu je iz Crne Gore. Dakle, kompletno urađen i idejno razvijen je u Americi i u Kini, ali je stoprocentno crnogorski proizvod i nadamo se da će odavde te operacije da se dalje razvijaju. U pitanju je elektronski bedž koji se koristi u nekoliko industrija, od kojih je glavna konferencijska industrija, odnosno kako da se koristi na konferencijama, da zamijeni stari, klasični bedž, i da ponudi ljudima nešto što znači čuvanje njihovog vremena, novca i okoline.“

Četrdeset učesnika, među kojima su bili stanari Tehnopolisa, korisnici našeg coworking prostora, predstavnici crnogorske startap i IT scene,kompanije G-Consulting i drugi učesnici bili su u prilici da saznaju kako pronaći investitore.

„Nikada nisam odustao, kako je god teško bilo, i ne postoje neosvojive tvrđave već samo loši osvajači“, kazao je Ivanović objašnjavajući da se trud i vrijedan rad uvijek isplate.

Ukazujući na zadovoljstvo što je gostovao upravo u Tehnopolisu kao prostoru koji može da iznjedri puno ideja, Ivanović je poručio mladim ljudima koji su to ključni kvaliteti koji jedan startap mogu lansirati na globalno tržište, kao i da oni prije svega moraju da nauče kako da komuniciraju sa svijetom oko sebe.

„Marketing i te komunikacione vještine bi ljudi trebalo da unaprijede, pa onda to usaglase sa ostalim vještinama. Koliko god je dobar proizvod, ako ga ne znate predstaviti to je veliki problem. Dakle, krenuti od tih tzv. soft vještina, do toga da se svakog dana pomalo koduje“, poručuje Ivanović.

 „Pronađi nišu, pronađi ono što voliš, i samo idi ka tome. Ne postoji šansa da možete da promašite“, zaključio je Ivanović.