Skip links

Otvoren prvi coworking prostor u središtu Mostara

Dugoočekivani prvi coworking prostor u središtu Mostara, Code Hub Mostar, započeo je s radom jučerašnjim svečanim otvorenjem. Code Hub Mostar, u vlasništvu INTERA Tehnološkog Parka, jedan je od četiri coworking prostora koja će se otvoriti u Mostaru, Tuzli, Zadru i Nikšiću kroz projekt CODE financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.

Točno u 14h u prostoru smještenom u prizemlju zgrade Ledara okupili su se ključni akteri projekta CODE, partneri INTERA Tehnološkog Parka, predstavnici fakulteta, IT klastera Mostar Software City, lokalnih poduzeća i javnih institucija. Prisutnima su se prigodno obratili gospođa Meliha Gekić Lerić, voditeljica projekta CODE, gospodin Vedran Šimunović, direktor INTERA Tehnološkog Parka, gospodin Ljubo Bešlić, gradonačelnik grada Mostara, gospodin Veldin Ovčina, prodekan za nastavu Ekonomskog fakulteta Univerziteta „Džemal Bijedić“ te gospodin Zdenko Klepić, prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom na Sveučilištu u Mostaru. Oni su se u kratkim govorima osvrnuli na značaj coworking prostora za razvoj poslovnih ideja i promociju poduzetništva, poglavito među mladim ljudima.

Vedran Šimunović

Ovaj suvremeno uređen i opremljen prostor svojim će sadržajem biti idealno mjesto za sve timove s poslovnim idejama, startupe, IT poduzeća i stručnjake, ali i pojedince, studente, freelancere, digitalne nomade i turiste koji u trenutku prolaska kroz grad imaju potrebu za radnim mjestom.

Svi korisnici ovog prostora, koji se prostire na više od 130 kvadratnih metara, na raspolaganju imaju radno mjesto, dodatnu opremu, prostorije za razgovore i pozive, salu za sastanke, kuhinju i kutak za opuštanje. Svi će oni imati i pristup mentorskoj mreži INTERA Tehnološkog Parka i mnoštvu kontakata, ali i različitim meetupima i edukacijama. Korištenje Code Hub-a Mostar će biti besplatno sve do kraja 2019. godine.

Svečano otvorenje je upriličeno u okviru prvog dvodnevnog Code On meetupa koji se nastavlja danas, 30.3.2018. godine Danom otvorenih vrata tijekom kojeg se svi zainteresirani mogu upoznati s radom ovog coworking prostora. Code Hub Mostar će za svoje korisnike biti otvoren od ponedjeljka do petka, od 8h do 19h, a svi zainteresirani mogu se prijaviti na linku, a za dodatne informacije javiti se na mostar@code-hub.eu.