Skip links

Noć istraživača Mostar

Već sedam godina zaredom gradovi u Bosni i Hercegovini dijelom su Europske noći istraživača čiji je cilj podići svijest o istraživanju i inovacijama, podržati istraživače i promovirati dostignuća znanstvenika te potaknuti mlade na razmišljanje o potencijalnoj karijeri u području znanosti i tehnologija. I ove godine, kao nekoliko prethodnih, INTERA Tehnološki Park s ponosom podržava ovaj događaj koji širom Europe u jednoj noći okupi više od milijun znatiželjnih posjetitelja.

Ovogodišnji festival znanosti i istraživanja, kako ga opisuju organizatori, održat će se u petak, 28.9.2018. godine od 17h, a njegov program će upotpuniti i nekoliko prezentacija na temu 3D printinga koje će se, po prvi put do sada, u nekoliko termina odvijati u prostorijama Code Hub-a Mostar. Svi posjetitelji će tijekom tri prezentacije u 18h, 19h i 20h imati priliku od tima INTERA Tehnološkog Parka čuti sve detalje o ovom načinu printanja, a tijekom cijelog trajanja događaja uživo vidjeti 3D printere i njihov rad. Za to vrijeme ispred Gimnazije Mostar zainteresirani će moći posjetiti i štand INTERA Tehnološkog Parka gdje će biti predstavljeni do sada isprintani izlošci kako bi se posjetitelji još jednom mogli uvjeriti u mogućnosti 3D printinga.

Ovogodišnju Europsku noć istraživača u Bosni i Hercegovini organizira konzorcij sastavljen od Instituta za hidrotehniku d.d. Sarajevo (HEIS), Udruženja BalkanFilm, Tidea d.o.o. Banja Luka i Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC Mostar). I ove godine su svi sadržaji potpuno besplatni za posjetitelje!

Leave a comment