Skip links

Kick off konferencijom javnosti predstavljen projekt 2CODE

Prošlo je više od tri godine od kada je u Zadru široj javnosti predstavljena regionalna inicijativa unaprijeđenja prekograničnog poslovnog okruženja osmišljena kroz projekt CODE, a u četvrtak, 22.10.2020. godine u Nikšiću se održala kick off konferencija projekta 2CODE. Ponovno su se u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis, vodećem partneru, okupili predstavnici projektnih partnera INTERA Tehnološkog Parka, BIT Centra, Grada Zadra i Sveučilišta u Zadru koji su okupljenim sudionicima i predstavnicima medija predstavili aktivnosti koje zajednički provode od ožujka 2020. godine.

Konferencija je započela uvodnim obraćanjima Ane Bogdanović, Vedrane Ajanović, Ane Zujić Šare i Franje Pehara, odnosno predstavnika svakog od projektnih partnera koji su svojim kratkim govorima istaknuli značaj dugogodišnje suradnje i inicijative zasnovane na stvarnim potrebama njihovih korisnika. Još jednom su podsjetili na proces pripreme projektnog prijedloga koji je u fokus stavio aktivnosti koje će potaknuti razvoj i suradnju ciljnih skupina u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori. Upravo o tim aktivnostima govorio je u nastavku konferencije Aleksandar Janičić, predstavnik vodećeg partnera. On je prisutnima predstavio sve mogućnosti koje će im biti dostupne u narednom periodu, posebno ističući aktivnosti jačanja coworking zajednica u Code Hub-ovima u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru, uspostave inovativnih laboratorija u partnerskim gradovima, poticanja poduzetništva kroz regionalnu mentorsku platformu te unaprijeđenju IT sektora u prekograničnom prostoru kroz uspostavu i formalizaciju suradnje IT klastera. Projekt, koji se implementira već nekoliko mjeseci, rezultirat će konkretnim sustavima podrške za pojedince, timove i poduzeća, a aktivnosti poput regionalne coworking konferencije, hackathona i različitih promotivnih događaja jamče uzbudljiv i koristan networking. Upravo je networking druženjem zaključena kick off konferencija, a ostatak dana projektni tim je proveo na radnom sastanku.

Projekt 2CODE sufinanciran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a implementira se kroz Program prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014 – 2020.