Skip links

SQL Server vs. mssql-server u Code Hub-u Mostar

Code Hub Mostar, prvi coworking prostor koji je INTERA Tehnološki Park otvorio u središtu grada, u posljednjih se deset mjeseci profilirao kao idealno mjesto za sve one kojima je potreban prostor za rad, razvoj ideja i razmjenu informacija.

Potpuno besplatan, financiran iz projekta CODE uz podršku Europske unije, svojim korisnicima pruža mogućnost korištenja dodatne opreme, ugodnu radnu atmosferu, kontakte s istomišljenicima, ali i pristup različitim sadržajima poput radionica, predavanja i meetupa. Od ožujka prošle godine, više od 300 osoba sudjelovalo je na sedam izdanja Code On Meetup-a koje je organizirao INTERA Tehnološki Park u svom coworking prostoru. Kao prvi u 2019. godini, u srijedu, 30.1.2019. godine u 18h održat će se Code On Meetup Vol. 8: SQL Server vs. mssql-server namijenjen svima onima koji žele čuti nešto više o ovim bazama podataka te onima koji svoju karijeru strastveno grade u IT sektoru.

Svima njima svoje će znanje prenijeti prof. dr. Jasmin Azemović, dekan Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru. Profesor Azemović već je 20 godina aktivan u području baza podataka, informacijske sigurnosti i zaštite privatnosti podataka. Autor je nekoliko znanstvenih istraživanja i tri knjige. Za sebe kaže da uživa u radu sa SQL serverima, a od 2017. godine rado ih povezuje s Linux okruženjem.

Nakon gostovanja profesora Azemovića na najpoznatijim regionalnim IT konferencijama, zahvaljujući ovom predavanju središte IT scene nakratko će postati i Code Hub Mostar. Najbolji poziv za ovaj meetup jeste mišljenje studenata da su njegova predavanja ona koja se ne propuštaju. Upravo zato, svi zainteresirani svoje sudjelovanje mogu potvrditi kratkom registracijom na linku te u srijedu doći u Code Hub Mostar koji se nalazi u prizemlju zgrade Ledara na adresi Kardinala Stepinca bb.