Skip links

Bliži se 2019. godina: Koračajmo zajedno u nove uspješne priče

Početak uvijek nosi sa sobom posebne izazove. Upravo je zato 2018. godina bila posebna godina kada je riječ o Code Hub-u Mostar. Prije devet mjeseci zahvaljujući INTERA Tehnološkom Parku Mostar je dobio prvi coworking prostor u središtu grada, a svi  timovi s poslovnim idejama, startupi, IT poduzeća i stručnjaci, ali i pojedinci, studenti, freelanceri, digitalni nomadi i turisti idealno mjesto za rad i razmjenu ideja.

Prvih devet mjeseci našeg postojanja obilježili su meetupi, studentska natjecanja, radionice, predavanja, filmske večeri i neformalna druženja s korisnicima. Ugostili smo domaće i svjetske stručnjake u različitim područjima koji su nesebično svoja znanja i iskustva prenosili svim sudionicima naših događaja. Zainteresiranima smo dali pristup najvažnijim informacijama, razgovarali smo o aktualnim temama poput prava i obveza freelancera, povezivali različite kulture stvarajući preduvjete za dugoročne suradnje, išli u korak s vremenom i osvrtali se na najvažnije kanale prodaje i promocije. Zahvaljujući našem prostoru, Mostar je prvi put u povijesti postao dijelom globalnih priča poput Fuckup Nights-a i Coding Contest-a, a kontinuirano smo podržavali slične inicijative u gradu i šire. Našim korisnicima smo pružili mogućnost susreta sa stručnjacima i mentorima, ali i vodili ih na regionalna natjecanja gdje su svojim vještinama osvajali vrijedne nagrade. I mi smo učili od najboljih, posjećivali primjere dobre prakse i sva stečena znanja pokušali pravovremeno primijeniti na svoje aktivnosti.

Bila je ovo izazovna godina u kojoj smo puno naučili, uvidjeli vlastite greške, ali i napredovali. Godina u kojoj smo se potrudili stati uz bok najvećim regionalnim, ali svjetskim coworking prostorima. Bilo je ovo devet mjeseci u kojima su nas naši korisnici svakim danom motivirali da budemo još bolji. I upravo je to ono što imamo u planu za 2019. godinu.

Želite biti dijelom naše priče? Jednostavno je – registrirajte se na linku. Ne zaboravite da će i 2019. godine naš prostor biti besplatan za sve korisnike zahvaljujući projektu CODE koji je financiran iz Interreg IPA CBC Programme HR-BA-ME 2014-2020.

Čitav tim INTERA Tehnološkog Parka i Code Hub-a Mostar svim svojim dosadašnjim korisnicima, ali i svima onima koji će to tek postati, želi sretne blagdane i uspješnu 2019. godinu!