Skip links

Stiže regionalna mentorska platforma: Alat za pomoć postojećim i budućim poduzetnicima

Regionalna mentorska platforma se razvija u okviru projekta 2CODE sufinanciranog sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije.

Čuti kvalitetan savjet, imati pristup ključnim informacijama i dobiti pomoć iskusnijih kolega u rješavanju određenih problema pokazali su se kao važni resursi u stvaranju uspješnih poduzetničkih priča. Tu lekciju je INTERA Tehnološki Park naučio u gotovo desetogodišnjem radu s pojedincima i timovima koji su svoje poslovne ideje razvijali upravo kroz aktivnosti ove organizacije.

Tijekom tog perioda, INTERA Tehnološki Park pružao je mentorsku podršku startup poduzećima, provodio različite edukacije iz svijeta poduzetništva i organizirao cikluse uspješnog programa Startup Akademija osluškujući potrebe svojih korisnika. Na cijelom tom putu, na kojem nisu učili samo sudionici programa nego i tim INTERA Tehnološkog Parka, kvalitetno mentorstvo se pokazalo tajnim sastojkom uspješnih priča. Kroz projekt 2CODE, koji INTERA Tehnološki Park implementira posljednjih godinu dana zajedno s partnerima iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Crne Gore, lokalni i regionalni startupi će na raspolaganje dobiti mentorsku platformu, resurs koji će im pružiti pristup svim savjetima i informacijama pomoću kojih će se lakše nositi s izazovima s kojima se suočavaju.

Mentorska platforma kruna je razvijene mentorske mreže sastavljene od regionalnih stručnjaka s kojima projektni partneri već godinama surađuju, a koji će svoje znanje i iskustvo nesebično podijeliti s pojedincima i timovima koji zatraže pomoć. Bilo da im podrška treba u području menadžmenta, razvoja poslovnih modela, marketinga i financija ili u specifičnim područjima poput UI/UX dizajna, grafičkog dizajna, programiranja i web developmenta, na mentorskoj platformi će moći pronaći sugovornika i rješenje svojih problema.

Razvoj mentorske platforme je u završnoj fazi, a projektni partneri će je svojim korisnicima i široj javnosti predstaviti već sljedeći mjesec kada će ju biti moguće pronaći u okviru postojeće web stranice www.code-hub.eu. Sljedećih nekoliko mjeseci bit će rezervirano i za susrete s mentorima u Mostaru, Tuzli, Zadru i Nikšiću gdje će svi zainteresirani čuti prednosti koje sa sobom nosi mentoriranje, kako za startup-e, tako i za mentore.

Mentorska platforma se razvija kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije, a koji zajednički implementiraju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis, INTERA Tehnološki Park, BIT Centar Tuzla, Grad Zadar i Sveučilište u Zadru.