Skip links

Predstavljanje digitalnih nomada u Mostaru

Više od 150 prijava pristiglih u 10 dana iz svih dijelova svijeta za program za digitalne nomade dokaz su da je Bosna i Hercegovina već sada atraktivna destinacija za ovu ciljnu skupinu. Ovaj program, koji organiziraju Privredna komora Federacije Bosne i Hercegovine i INTERA Tehnološki Park kroz projekt RECOOPER kojeg financiraju Europska unija i vlada SR Njemačke, službeno započinje u ponedjeljak, 19.9.2022. godine kada će u Mostar stići pet izrabranih digitalnih nomada koji će u Bosni i Hercegovini boraviti mjesec dana.

Tijekom svog boravka oni će upoznati mjesta za rad i stanovanje, kušati tradicionalna i moderna jela te svoje dojmove podijeliti na društvenim mrežama prezentirajući Hercegovinu kao uspješnu turističku destinaciju. Oni će tijekom mjesec dana koristiti usluge 20 turističkih operatera koji su ujedno i korisnici projekta RECOOPER, a koji već neko vrijeme uče o potrebama digitalnih nomada, ali i načinu prilagodbe i prezentiranja vlastitih usluga.

Kao jedna od prednosti Hercegovine često se ističe i zajednica, a kako bi se digitalnim nomadima olakšalo upoznavanje zajednice, INTERA Tehnološki Park organizira druženje u Code Hub-u Mostar. Druženje je planirano za utorak, 20.9.2022. godine u 20h kada će se izrabrani digitalni nomadi kroz kratki razgovor s moderatorom predstaviti, a potom kroz opušteno druženje upoznati i sa zajednicom. Na druženje su pozvani svi oni koji su zainteresirani čuti više o ovom stilu života, ali i oni koji žele digitalnim nomadima iskazati dobrodošlicu. Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je ograničen u skladu s kapacitetima prostora pa se svi zainteresirani mogu prijaviti na linku.

RECOOPER je dio šireg projekta EU4BusinessRecovery, kroz koji Europska unija pruža podršku Bosni i Hercegovini u ublažavanju ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom COVID-19.

Projekt EU4BusinessRecovery je vrijedan 13,7 milijuna eura, a zajednički ga financiraju Europska unija (13 milijuna eura) i Savezna Republika Njemačka (700 tisuća eura). Provode ga GIZ, ILO i UNDP.

Leave a comment