Skip links

Work.Place.Culture Conference: Hercegovina predstavljena kao destinacija za digitalne nomade

Sve popularniji trend digitalnih nomada motivira sve više država da svoju ponudu prilagode potrebama ove ciljne skupine. Dok neke države već neko vrijeme intenzivno rade na uvođenju viza kojima se regulira boravak digitalnih nomada na njihovom teritoriju, druge rade na poboljšanju svih aspekata ponude. Značajnu ulogu igraju i turističke zajednice i različite organizacije koje kroz svoje inicijative promoviraju različite destinacije.

Prilika za promociju ovih destinacija bila je i konferencija Work.Place.Culture koja se početkom svibnja održala u Dubrovniku, a koju su zajednički organizirali Grad Dubrovnik, Turistička zajednica grada Dubrovnika, Total Croatia News i Saltwater. Tri dana programa obuhvatila su panel diskusije, predavanja, druženja i zabave, a petak, 6.5.2022. godine bio je posvećen prezentaciji 18 destinacija za digitalne nomade. Svoje mjesto u ovom predstavljanju našla je i Hercegovina na čije se prednosti i inicijative osvrnula Ana Bogdanović. Kroz kratki video Ana je prisutne upoznala s prirodnim ljepotama Hercegovine dodatno ističući prednosti koje Hercegovina donosi digitalnim nomadima – geografsku poziciju, povijesno nasljeđe, gastronomiju, ljubaznost ljudi, avanturistički turizam, sigurnost, niske troškove života i izvrsne lokacije za rad. Bila je ovo prilika i za dodatno predstavljanje usluga Code Hub-a Mostar, coworking prostora koji već četiri godine pruža svojim korisnicima, ali digitalnim nomadima idealno mjesto za rad i umrežavanje. Kroz svoju prezentaciju, Ana je prisutne upoznala i s aktivnostima koje će INTERA Tehnološki Park u narednom periodu provoditi s ciljem privlačenja digitalnih nomada u Hercegovinu.

Od edukacija turističkih operatera pa sve do razvoja jedinstvene web platforme za digitalne nomade, INTERA TP će s partnerima ostatak godine posvetiti sustavnom pristupu rada s ovom ciljnom skupinom. I ova će jesen biti posvećena Cross Border Coworking konferenciji koja će se iz Budve preseliti na Jahorinu zadržavajući provjeren recept kvalitete programa i bezbroj prilika za umrežavanje. Nesumnjivo, čeka nas uzbudljiva godina, a jedva čekamo vidjeti prve rezultate.

Leave a comment