Skip links

Priča Izraela kao startup nacije u fokusu novog meetup-a u Code Hub-u Mostar

Posljednjih nekoliko godina u Bosni i Hercegovini nezaobilazni su razgovori o startup poduzećima, poslovnim idejama i poduzetništvu. Sve češće mladi ljudi se usuđuju napraviti korak prema realizaciji vlastitih inovativnih ideja što sa sobom posljedično donosi i povećanje broja novih poduzeća. Ovo putovanje je Izrael započeo još dok je u našoj državi pojam startup ekosustava bio relativno nepoznat.

Upravo tom putovanju posvećen je Code On Meetup Vol. 29: The Story of Israel as a Startup Nation koji će se održati u srijedu, 23.2.2022. godine u 19h u Code Hub-u Mostar. Danas je Izrael jedna od najuspješnijih startup nacija, a karakteriziraju ga inovativnost, poduzetništvo i produktivnost. Kako je do toga došlo, svim prisutnima će ispričati Michael Mizrahi, voditelj odjela za istraživanje, inovacije i poduzetništvo u Azrieli College of Engineering – Jerusalem. On je ujedno i direktor startup akceleratora AtoBe koji nudi podršku startupima u vidu mentorstva, znanja i drugih resursa. On će na ovom meetup-u ispričati priču o Izraelu kao startup naciji, kao i razlikama u njihovom pristupu inovacijama i poduzetništvu. Dotaknut će se i razlika između Jeruzalema i Tel Aviva, ali i ključnih koraka za izgradnju zajednice i startup ekosustava.

Bilo da ste student, poduzetnik, predstavnik javnog ili civilnog sektora, prijaviti se možete na linku. INTERA Tehnološki Park ovo izdanje meetup-a organizira kroz projekt 2CODE sufinanciran sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. Sudjelovanje je besplatno, ali broj mjesta je ograničen u skladu s epidemiološkim mjerama.

Leave a comment